Barcelona grca u dugovima, a samo jedan igrač je ponudio pomoć klubu

Već krenuo u potragu za sponzorima

Barcelona grca u dugovima, a samo jedan igrač je ponudio pomoć klubu

Endin Čaušević

Zbog pandemije koronavirusa Barcelona se nalazi u velikoj finansijskoj krizi i dugovima koji iznose čak 450 miliona eura.

Katalonski klub je itekako pogođen dešavanjima u svijetu oko koronavirusa, te su najviše osjetili prekid lige, a zatim i odigravanje utakmica pred praznim tribinama. Španski mediji pišu da dug iznosi čak 450 miliona eura, te da ih očekuje težak posao.

Mundo Deportivo objavio je jutros da je samo jedan igrač kluba ponudio svoju pomoć u rješavanju problema, a to je Gerard Pique. On je i ranije pomagao klubu finansijski jer je bio najzaslužniji što je kompanija Rakuten produžila ugovor kao glavni sponzor Barcelone.

I ovaj put Pique je ponudio svoju pomoć jer je sam spreman da svojim novcem pokrije neke dugove, ali glavni dio pomoći jeste dovođenje novih sponzora i investitora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique već radi uveliko na tome sa svojim saradnicima, te se očekuje da će do kraja godine u Barcelonu biti uloženo oko 100 miliona eura zahvaljujući defanzivcu ovog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Pique ljudina, a svi ostali su ****a, da nije bilo Barce ne bi niko ni čuo za njih...
2 6
user1604739067
Treba praviti odrzivo poslovanje Bayern recimo nema tih problema a sve su osvojili... treba im direktor kluba Bosanac koji zna kako od nicega napraviti dobru pitu ?
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi