Bilo je dosta uzbuđenja

Čapljini pripao derbi donjeg doma, Igman u finišu šokirao Budućnost

S. Grebović

Danas je odigrano šest susreta 14. kola Prve lige Federacije, između kojih su i oni dueli u Živinicama i Banovićima.

U derbiju donjeg doma pretposljednji Slaven je u Živinicama ugostio posljednju Čapljinu koja se kući u Hercegovinu vratila sa tri boda. 

Ni jedan ni drugi tim se u zadnje vrijeme ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima, pa je njihov međusobni dvoboj bio dobra prilika i za jedne i druge da prekinu crnu seriju. U 60. minuti dosuđen je kazeni udarac za goste.

Odgovornost je preuzeo Kenan Hreljić i golmana Brežičanina poslao u jednu, a loptu u drugu stranu za, ispostavit će se kasnije, tek drugu pobjedu svog tima u sezoni i za bijeg sa začelja.

Slaven-Čapljina 0:1

Budućnost je na svom terenu nakon teškog poraza u Hadžićima u prošlom kolu, ugostila konjički Igman sa kojim je na kraju podijelila bodove. 

Počelo je dosta mirno da bi u posljednim trenucima prvog dijela na scenu je stupio Mustafić koji je lijepo pogodio i matirao golmana Jamakovića. I kada se mislilo da će Banovićani upisati tri boda neoprezan start u svom kaznenom prostoru napravio je Berbić zbog čega je dobio i direktan crveni karton.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Odgovornost preuzima Džafić i golom u sudijskon nadoknadi donosi bod svom timu i ujedno šokira domaćina.

Budućnost-Igman 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.