Menadžer Redsa pred duel s Građanima

Klopp: Ni sam ne znam kako pripremiti ekipu

Edmir Škorić

Manchester City u nedjelju dočekuje Liverpool u velikom derbiju Premiershipa.

Susret počinje u 17:30 satii naravno jedan je od najvažnijih za daljni razvoj sezone. Ova dva tima su se protekle dvije sezone borili za naslov, a vjeruje se da su i ove glavni konkurenti.

Jurgen Klopp i njegov Liverpool znaju koliko je to teška utakmica i sam Nijemac kaže da ne zna ni kako spremiti ekipu za ovakav ispit.

Prošli meč njegov tim je od Cityja doživio težak poraz i tada je bilo 4:0.

"Ako protiv Cityja nisi na 100 posto, izgubit ćeš velikom razlikom. Prvi put smo osvojili Premier ligu i nisam imao pojma kako da pripremim momke za naredeni meč. Nisam im htio reći da zaborave šta se dogodilo prije tri dana i da pokažu cijelom svijetu šta imaju protiv Cityja. Znam da smo htjeli pobijediti, no nismo bili fokusirani kao što smo inače u takvim utakmicama. To je bio najteži poraz u mom životu", rekao je Klopp.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.