Guardiola ulogu favorita prepušta Liverpoolu
FOTO - EPA

Guardiola ulogu favorita prepušta Liverpoolu

Adnan Beganović

Derbi 8. kola Premiershipa u nedjelju će odigrati Manchester City i Liverpool.

Aktuelni prvak nakon sedam kola nalazi se na čelu tabele sa 16 osvojenih bodova, dok je City osvojio pet manje uz utakmicu manje, tako da bi eventualnom pobjedom u derbiju i u pomenutom zaostalom susretu mogao bodovno prestići Redse.

Dva dana uoči derbija trener Građana Pep Guardiola je istakao da je Liverpool favorit za osvajanje naslova.

"Liverpool je glavni favorit. S obzirom na uticaj pandemije, ova će se sezona razlikovati od prethodne. U našem prvenstvu ima mnogo vrhunskih momčadi. Važno je ostati u borbi za naslov do posljednjih pet ili deset utakmica u sezoni. Nadam se da ćemo biti u utrci. Važno je osvojiti prvenstvo. Nije važno koliko bodova treba. Ponekad osvojite više bodova, ponekad manje", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvi put kada smo sovojili naslov osvojili smo 100 bodova. Možda nije bilo potrebno, ali uspjeli smo. Sve što možemo učiniti je usredotočiti se na sebe i na poboljšanja koja su nam potrebna za pobjedu ”, dodao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi