Japanac ne zna za granice

Miura postavio novi rekord, teško da će neko stariji zaigrati profesionalni nogomet

Edmir Škorić

Japanski nogometaš Kazuyoshi Miura danas je srušio vlastiti rekord.

Miura je u nastavku utakmice Yokohame i Vissel Kobea ušao u igru i sa 53 godine, osam mjeseci i 13 dana postavio je novi rekord. Prethodne rekorde je sam držao, sada je samo dodatno podigao ljestvicu i teško da ga iko može skinuti s vrha.

Yokohama je slavila sa 2:1, a Miura je ušao u 87. minuti, da bi u 91. minuti njegov tim stigao do pogotka za 2:1 i do nova tri boda.

Miura je aktivni nogometaš od 1986. godine. Igrao je u Brazilu za brojne timove, u Japanu, bio kratko u Italiji (Genoa), a svojevremeno je, krajem devedesetih, nastupao za Dinamo Zagreb, odnosno tadašnju Croatiju.

Za reprezentaciju Japana je od 1990. do 2000. godine odigrao 89 mečeva i postigao je 55 pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.