Najstariji fudbaler svijeta pronašao novi klub

Novi angažman

Najstariji fudbaler svijeta pronašao novi klub

S. Grebović

Već godinama je Japanac Kaazuyoshi Miura najstariji profeisonalni nogometaš na svijetu.

Miura je potpisao ugovor sa Yokohamom u domovini u trajanju od jedne godine, a u februaru će dočekati, vjerovali ili ne, 53. rođendan!

"Nadam se da ću uživati u fudbalu još dugo i daću sve od sebe da pomognem klubu u ostvarenju ciljeva, da izbori ostanak u ligi”, rekao je vremešni Japanac, koji je ujedno i najstariji profesionalac na svijetu.

Miura je za 34 godine profesionalnog fudbala, prema zvaničnoj statistici, odigrao 754 utakmice i postigao 221 pogodak u svojoj dugoj, dugoj karijeri koja je počela davne 1982. godine.

U Evropi je nosio dresove talijanske Genoe i zagrebačkog Dinama, s kojim je osvojio HNL iako je u Zagrebu proveo svega 12 utakmica, a treba li uopšte spominjati da je jedini igrač koji je napravljen u FIFI 96, a koji igra i dan danas.

Kapa do poda.

Top Komentari

pero98
Svaka čast legendo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi