Igrao i za Dinamo: U 52. godini potpisao novi ugovor, debitovao 1986.!

Igrao i za Dinamo: U 52. godini potpisao novi ugovor, debitovao 1986.!

Edmir Škorić

Već godinama je Japanac Kaazuyoshi Miura najstariji profeisonalni nogometaš na svijetu.

Miuri već neko vrijeme predviđaju kraj igračke karijere, no Japanac i dalje 'traje'. Ušao je u 52. godinu života, a sada je potpisao novi ugovor s japanskim drugoligašem Yokohamom FC. Navodno je tražio ugovor na više od jedne godine, no klub je ipak odlučio da mu ponudi "samo" 12-mjesečnu saradnju.

On 2005. kao 38-godišnjak potpisao za Yokohamu.

"Ni jedna minuta, sekunda mog novog ugovora neće biti bačena uzalud, želim se suočiti s nogomeim izazovima i svaki dan trenirati maksimalno", poručio je Miura.

On je do 2000. godine odigrao 89 utakmica za Japan, a prvu profesionalnu utakmicu odigrao je 1986. godine za Santos.

U Evropi je igrao za Genou, zagrebački Dinamo, s kojim je osvojio HNL iako je tu proveo samo 12 utakmica.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti