Ne nazire se kraj karijere: 53-godišnji Miura postavio je još jedan rekord

Igra i na sredini pete decenije

Ne nazire se kraj karijere: 53-godišnji Miura postavio je još jedan rekord

E. Škorić

Napadač Yokohame i dalje ruši rekorde vlastite nogometne "dugovječnosti".

Kazuyoshi Miura postao je najstariji igrač koji je nastupio na službenom meču kupa, objavio je službeni Twitter račun J-lige.

Kazuyoshi, ili kako ga zovu kralj Kazu, ušao je u timu Yokohame protiv Sagan Tousa u utakmici Kupa, a njegov tim na kraju je slavio s 1:0.

FC Yokohama igrat će 8. avgusta protiv Gamba Osake, a 12. avgusta protiv Consadole Sapporo u Liga kupu i biće to prilke da Miura podeblja rekorde.

U januaru je Miura produžio ugovor s klubom do kraja 2020. godine. Među ostalim rekordima, popularni Kazu je najstariji strijelac gola u profesionalnom nogometu.

Top Komentari

Penderinos
Mozes mislit kako se osjeca napadac kad mu trener kaze " korisniji je jedan matori starac od tebe u napadu". E kod ovih je to bukvalno slucaj
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi