Čeka se odgovor PSG-a

Florentino Perez spremio ponudu za Mbappea i poručio: "Ne damo ni euro više!"

Endin Čaušević

Kylian Mbappe nikada nije krio da je navijač Real Madrida, te mnogi vjeruju da će jednog dana zaigrati u dresu kraljevskog kluba.

Mbappe trenutno igra za PSG koji ga je prije nekoliko godina platio čak 180 miliona eura Monacu. Međutim, nedavno je izjavio da je PSG samo jedna od stepenica u njegovoj karijeri i da će sigurno biti novih izazova.

Već odavno se zna da je Mbappe kao dječak navijao za Real Madrid, a najviše zbog svog idola Cristiana Ronalda. Kraljevi su pokušali dovesti Mbappea na ljeto 2019. godine, ali to nisu uspjeli.

Međutim, jasno je da Florentino Perez mora praviti promjene u igračkom kadru i smjenu generacija jer Real ne djeluje tako jako ove sezone. Mbappe je glavna njegova želja i njega vidi kao vođu novih Galaktikosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, i pored toga Perez ne želi da troši toliko novca koliko PSG očekuje. S obzirom na finansijsku krizu u fudbalu Perez je odlučio da ponudi pred kraj sezone 120 miliona eura za Mbappea i poručio je da neće dati ni euro više od toga.

Mnogi vjeruju da Mbappe vrijedi dosta više od toga i bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti odluka francuskog prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.