Foto - Screenshot

Lewis otkrio detalje

Čuvena tuča Lewisa i Tysona: "Ja sam prvi udario, on je prvi ugrizao"

Midhat Šljivak

Lennox Lewis je 2002. godine pobijedio Mikea Tysona nokautom u osmoj rundi.

Ipak, borba između bokserskih velikana imala je ozbiljno zagrijavanje u kojem su se Lewis i Tyson potukli na press konferenciji.

U dokumentarcu Lennox: Neispričana priča, otkriveni su neki detalji o dešavanjima pred obračun.

"Postojala je tenzija kada smo došli u New York. Noć pred borbu rekao je: Ako Mike krene na mene, zaboravi na sav novac - neću odstupiti, neću pobjeći od njega", otkriva Lewisove riječi Courtney Shand.

Sam Lewis je opisao taj događaj.

"Iznenada sam ga vidio kako skida kapu, baca je na pod i kreće prema meni. Boom, Bio sam na njemu. Prva tri udarca su bila moja, a prvi ugriz njegov", rekao je Lewis.

Britanac je u ringu ipak dominirao protiv Tysona. Nokautirao ga je u osmoj rundi i to je bio i definitivan kraj Iron Mikea koji je potom odradio još tri borbe prije završetka karijere 2005. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.