Održana press konferencija HŠK Posušje

"Želimo osvojiti tri boda i na pauzu otići sa prvog mjesta"

Samir Mlaćo

Posušje će sutra u okviru 15. kola Prve lige FBiH ugostiti banovićku Budućnost.

 Tri boda dijeli tim iz Hercegovine od jesenje titule i sigurno će sve učiniti izabranici Denisa Ćorića da to i ostvare.

 Jutros je na stadionu Mokri Dolac održana i press konferencija na kojoj su se medijima obratili trener Ćorić i kapiten Davor Landeka.

 “Igramo na domaćem terenu, dobro smo trenirali, želimo izaći na teren i osvojiti jesenju titulu. To nije mala stvar za nas kao ekipu koja je tek ušla iz višeg ranga“, kazao je Landeka.

 “Budućnost je kvalitetna ekipa sa kvalitetnim pojedincima i neće nam biti lako. Pokazali smo dobru igru svih 14 kola, zadnju sedmicu smo radili odlično. Nadam se da ćemo pristup sa treninga prenijeti na utakmicu i sa nova tri boda otići na zasluženi odmor“, dodao je šef struke Ćorić.

 Ćorić je kazao da Glavina i Buhač imaju kartone, te da neće moći nastupiti, dok je nekoliko igrača rovito i njihov status će biti jasan poslije današnjeg treninga.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

 “Ne opterećujem se time, uvjeren sam da će oni koji dobiju šansu dati svoj maksimum“, dodao je Ćorić.

 Meč na stadionu Mokri Dolac igra se sutra od 13 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.