Legendarni kapiten Manchester Uniteda

Ne znate kakav je bio Roy Keane? Scena s Ronaldom i Simeoneom će vas posjetiti

Admin Čaušević

Svi oni koji su krajem prošlog i početkom ovog milenijuma intenzivnije pratili fudbal dobro se sjećaju Roya Keanea. 

Mlađe generacije možda i baš najbolje ne poznaju legendarnog kapitena Manchester Uniteda koji je bio neprikosnoven na terenu te nije pokazivao uopšte poštovanja prema svojim rivalima.

Scena s početka utakmice između Intera i Manchester Uniteda u Ligi prvaka 1999. godine možda i najbolje pokazuje kakav fudbaler je bio kontroverzni Irac.

Keane je kao kapiten predvodio igrače Uniteda prilikom pozdravljanja, a tom prilikom su Diego Simeone i Ronaldo namještali štucne.

Irac je to shatio kao veliki manjak poštovanja te je samo prošao, čak ih nije ni pogledao. Dok je Ronaldo uzalud tražio pogledom Keana i pokušao da mu pruži ruku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Keane je igrač Manchester Uniteda bio od 1993. godine do 2005. Njegova 12-godišnja avantura na Old Traffordu okončana je nakon svađe sa Alexom Fergusonom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.