Nezaboravni Shunshuke Nakamura

Prije 14 godina postignut jedan od najljepših golova iz slobodnjaka u historiji

Endin Čaušević

Na današnji dan prije 14 godina vidjeli smo jedan od najljepših golova koji je postignut iz slobodnog udarca.

Naime, 21. novembra 2006. godine u Glasgowu su igrali Celtic i Manchester United, a na kraju je škotski tim sve iznenadio i pobijedio sa 1:0.

Utakmicu je obilježio legendarni japanski fudbaler Shunshuke Nakamura koji je važio za jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca na svijetu.

Kakvu lijevu nogu ima Nakamura je pokazao u 81. minuti kada je postigao spektakularan gol iz slobodnjaka za 1:0 i tako donio pobjedu Celticu protiv Uniteda koji je bio apsolutni favorit u ovom meču.

Nakamurin gol i danas možete vidjeti na TV špicama, a zaista se radi o prelijepom pogotku kojeg se sigurno vrijedi još jednom prisjetiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti