Legendarni govor Fergusona za Parka: Niko nije učinio Pirla tako bespotrebnim na terenu

Zadatak odradio savršeno

Legendarni govor Fergusona za Parka: Niko nije učinio Pirla tako bespotrebnim na terenu

Endin Čaušević

Sir Alex Ferguson je bez dileme jedan od najboljih trenera svih vremena, a znao je kako da izvuče maksimum od svakog igrača.

Ferguson je s Manchester Unitedom osvojio sve što se moglo osvojiti, te je pokazao da je jedan od najboljih stručnjaka koje smo imali priliku da gledamo u svijetu fudbala.

On je poznato po tome da je od svakog igrača znao da izvuče ono najbolje, te mnogi smatraju da je bio stručnjak da od nekog prosječnog igrača napravi zvijezdu što je pokazao u Unitedu mnogo puta.

Jedan od zanimljivih igrača koje je Ferguson doveo u United bio je i Park Ji-sung koji je pojačao Crvene đavole na ljeto 2005. godine kada je stigao iz PSV-a. Koreac je bio jedan od neizostavnih članova prvog tima, te je Ferguson itekako vjerovao u njega.

Nezaboravan je i dvomeč iz 2010. godine kada je Manchester United igrao na San Siru i Old Traffordu protiv Milana meč osmine finala Lige prvaka. Pred ovu utakmicu Ferguson je održao jedan od legendarnih govora za Parka i rekao mu šta treba da radi na ovom meču.

"Tvoj posao danas nije o dodavanju lopte, kreiranju akcija i slično. Tvoj posao je Pirlo. To je sve, Pirlo", objasnio je Ferguson.

Park je to shvatio itekako ozbiljno i odradio je svoj posao fantastično. Pirlo je tada bio jedan od najboljih veznjaka na svijetu i glavni motor Milana, ali ga je Park u potpunosti zaustavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pirlo je u drugom meču na Old Traffordu imao samo 21 dodavanje što je nezapamćeno u njegovoj karijeri. Park je zaustavio Pirla, a United je uspio u dva meča da deklasira Milan sa ukupno 7:2.

Legendarni Pirlo je o tome pričao i u svojoj autobiografiji kada je nazvao Parka "pas čuvar".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
BESPOTREBNIM???? Hahahahahahahahahahahahahahahaha
5 1
AsmirM
Nema nista bolje kad ti kaze igras flastera na tom i tom igracu , i samo njeg gledas 90 min a on pizdi .
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi