Foto - EPA

Rossoneri slavili

Čudesni Zlatan drži Milan na vrhu Serije A!

Midhat Šljivak

AC Milan je u derbju 8. kola Serije A savladao kao gost Napoli sa 3:1 i vratio se na vrh tabele.

Ponovo je briljirao čudesni Zlatan Ibrahimović koji je zabio dva gola i odveo je Rossonere do nove pobjede.

Milan je poveo u 20. minuti. Hernandez je ubacio, a Zlatan fenomenalno glavom pogađa mrežu domaćeg tima za prednost od 0:1.

Iako je bilo još sjajnih šansi u prvom dijelu promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo vodstvom Milana od 0:1, da bi nakon deset minuta igre u zatvoru gostujući tim stigao i do drugog gola.

Ovog puta Ibrahimović koristi ubačaj Ante Rebića i lagano pogađa za 0:2.

Uspio se Napoli vratit u ovaj meč. Mertens je zabio u 63. minuti za 1:2, ali je potom Bakayoko napravio glupost i isključen je dvije minute kasnije.

Bio je Napoli opasan i sa igračem manje. Ipak, Milan je uspio da u nadoknadi golom Haugea završi posao za 3:1 i došao je do tri boda kojim je ponovo na vrhu Serije A.

Treba istaći da je Zlatan zatražio izmjenu u 79. minuti meča nakon što se požalio na povredu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 8. kolo:

Napoli - Milan 1:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.