Liga prvaka, 4. kolo

Razigrani dečki iz Bergama plesali na Anfieldu, prvi osvajač Lige prvaka ispisao crnu historiju

Admin Čaušević

Atalanta željna osvete za debakl u Bergamu (0:5) je stigla na Anfield i odličnom igrom pobijedila Liverpool s 0:2.

Redsi su nastupili desetkovani u ovom meču, posebno u zadnjoj liniji, međutim to ne umanjuje sjajan nastup italijanskog kluba koji je do pobjede stigao u drugom dijelu.

Alissona je prvo matirao Iličić u 60. minuti poslije lijepe asistenije Gomeza, da bi četiri minute kasnije Gosens zabio i drugi gol.

Računajuči samo 90 minuta Liverpoolu je ovo prvi poraz na Anifeldu nakon 27 mečeva.

Interesantno izabranici Juergena Klopp nisu imali niti jedan šut u okvir gola što svakako zvuči nestvarno, pogotovo nakon pet komada u Bergamu.

U drugom meču grupe D Ajax je očekivano pobijedio Midtjylland. Bilo je 3:1, a svi golovi su postignuti u nastavku.

Gravenberch, Mazroui i Neres su odveli Kopljanike na tri razlike. Poraz Danaca je u 81. minuti ublažio Mabil iz penala.

Dva kola prije kraja Liverpool ima devet, a Ajax i Atalanta po sedam bodova. Midtjylland je još uvijek na nuli.

Preostala utakmica grupe C igrala se na Veledromu. Porto je s 0:2 pobijedio Marseille i približio se plasmanu u nokaut fazu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvak Portugala je do pobjede stigao preko Sanzija i Sergija Oliveire koji je zabio iz penala. Oba tima su meč završila s igračem manje nakon isključenja Balerdija i Grujića.

Ovim porazom Marseille, inače prvi osvajač otkako se takmičenje zove Lige prvaka je upisao 13. poraz zaredom što je najduži niz poraza u historiji ovog takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.