Građani se vraćaju

Petarda Pepovog Cityja, utakmica iz snova za Mahreza

Edmir Škorić

Manchester City je razbio Burnley u današnjem susretu 10. kola Premiershipa s 5:0.

Potpuna dominacija Cityja od početka do kraja i samo je bilo pitanje koliko će na kraju raspucani i razigrani domaći nogometaši postići golova. Zabili su ih šest, ali jedan je poništen zbog ofsajda Gabriela Jesusa.

Nakon samo šest minuta Riyad Mahrez je postigao gol na asistenciju De Bruynea, a Alžirac u 22. minuti pogađa za 2:0, da bi do kraja prvog dijela novu asistenciju upisao De Bruyne, a Mendy dokrajčio goste.

U nastavku su Ferran Torres i Mahrez trećim golom deklasirali Burnley, koji bi trebao što prije zaboraviti katastrofu na Etihadu.

Cityju je ovo bila četvrta pobjeda i sa 15 bodova ide na osmo mjesto na tabeli, dok je Burnley ostao na pet i bod je od opasne zone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.