Borussija i sa "desetkom" u dvomeču protiv Shakhtara može ispasti, maksimalni Građani prošli dalje

Liga prvaka, 4. kolo

Borussija i sa "desetkom" u dvomeču protiv Shakhtara može ispasti, maksimalni Građani prošli dalje

Admin Čaušević

U prva dva meča 4. kola Lige prvaka koji se igraju danas pobjede su upisali Borussija Moencengladbach i Manchester City.

Nakon što su zabili šest golova u gostima, igrači Borussije su bili ubjedljivi i na domaćem terenu protiv Shakhtara, ovaj put bilo je 4:0. 

Njemački tim je sve riješio u prvom poluvremenu. Prvo je Stindl zabio iz penala, da bi Elvedi te Embolo sjajnim golom škaricama svom timu donio nedostižnu prednost.

U drugom poluvremenu jedna lopta u mreži gostiju iz Ukrajine. Igrala se 77. minuta kada je zabio Wendt.

Iako je Borussija u dvomeču sa Shakhtarom zabila deset golova dva kola prije kraja može ostati bez evropskog proljeća. Rudarima bježe četiri boda, isto toliko Realu, te šest bodova Interu. Real i Inter tek trebaju odigrati svoj meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City je minimalnom pobjedom u Pireju ostao maksimalan. Građani sada imaju 12 bodova i osigurali su plasman dalje iz grupe C.

Susret protiv Olympiakosa je okončan rezultatom 0:1, a gol odluke postigao je Foden u 36. minuti. Gosti su imali još puno izgledanih prilika, a na golu grčkog tima je briljirao Jose Sa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi