Bundesliga

Borussiji ne ide bez Haalanda, Demiroviću 74 minute za Freiburg

Edmir Škorić

U subotu od 15:30 sati odigrane su četiri utakmice 10. kola njemačke Bundeslige.

Freiburg je ugostio Borussiju Moenchengladbach i tom meču nije bilo pobjednika (2:2), no zaista je bio efikasan, a vrijedi istaći da je 74 minute za domaće igrao bh. reprezentativac Ermedin Demirović.

Strijelci za Freiburg bili su Lienhart i Grifo iz penala, a za goste Embolo i Plea.

Borussia Dortmund nije uspjela doći do pobjede u Frankfurtu. Eintracht je zaustavio Borussiju za koju nije igrao povrijeđeni Erling Haaland, a meč je završen rezultatom 1:1. Kamada je u devetoj minuti postigao gol za vodstvo domaćih, ali je Reyna sjajnim golom u 56. minuti spasio goste poraza.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Arminia je u Bielefeldu s 2:1 pobijedila Mainz, dok su Koln i Wolfsburg odigrali 2:2.

Kasnije se u derbiju kola sastaju Bayern i Leipzig. Riječ je o vodećim ekipama u šampionatu sa 22, odnosno 20 bodova. Borussia je sada treća sa 19 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.