Nevjerovatna drama u Grupi H: PSG slavio na Old Traffordu, tri ekipe imaju isti broj bodova

Borba za osminu finala

Nevjerovatna drama u Grupi H: PSG slavio na Old Traffordu, tri ekipe imaju isti broj bodova

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su u gostima pobijedili Manchester United (1:3) u okviru petog kola grupne faze Lige prvaka.

PSG je odično počeo utakmicu i poveo već u šestoj minuti kada je Neymar pogodio za 0:1. Međutim, to je samo probudilo igrače Manchester Uniteda koji su u potpunosti preuzeli incijativu meča.

United je nakon nekoliko dobrih prilika uspio da dođe do izjednačenja u 32. minuti kada je Rashford pogodio za 1:1.

U drugom poluvremenu vidjeli smo nekoliko velikih šansi za domaće da dođu do preokreta. U 49. minuti šansu je imao Martial, ali je iz dobre prilike očajno šutirao.

Desetak minuta kasnije pokušao je Cavani, ali je ovaj put prečka spasila PSG. Na odbijenu loptu natrčao je Martial, ali je Navas uspio da sjajnom odbranom spasi svoj gol.

I kako to biva u fudbalu PSG je kaznio Crvene đavole za promašaje. Naime, u 69. minuti Marquinhos je uspio da pogodi za 2:1 i veliko slavlje gostujućih igrača.

Samo minutu kasnije domaći su ostali s igračem manje jer je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Fred. Gosti su to iskoristili i došli i do trećeg gola, a konačnih 3:1 postavio je Neymar drugim golom na meču.

Situacija u ovoj grupi je zaista nevjerovatna. Manchester je prvi s devet bodova, ali toliko imaju PSG i Leipzig. U posljednjem kolu Leipzig dočekuje United, dok PSG igra protiv Basaksehira i čini se ima laganiji posao.

Zanimljivo je večeras bilo i u Dortmundu gdje su igrali Borussia i Lazio. Dortmund je poveo sa 1:0 u 44. minuti golom Guerreira, ali je Lazio u drugom poluvremenu došao do izjednačenja kada je Immobile pogodio s bijele tačke.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U istoj grupi igrali su Club Brugge i Zenit, a belgijski klub je slavio s sigurnih 3:0.

Dortmund je prvi s deset bodova, a slijedi Lazio koji ima bod manje. Bruuge je treći sa sedam, a Zenit posljednji samo s jednim bodom. U posljednjem kolu Dortmund gosuje Zenitu, dok Lazio dočekuje Brugge.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Ni uz pomoc sudije Manchester ne pobjedi hahha...
4 11
zak84
Jos kad smrdljivi vragovi ispadnu Ako bog da.... Hahaha.... Raspali se dabogda
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije