Postao je legenda

Premijer liga ima novu ikonu: Briljira i dan danas, a prvijenac je zabio još prije 13 godina

Admin Čaušević

Za pojedine igrače koje ostave dubok trag se u posljednje vrijeme obično kažu da su fudbalske legende, takvih sigurno ima i u Premijer ligi. 

Iako još uvijek ne razmišlja o odlasku u penziju Samir Bekrić već sada s pravom može ponijeti status premijerligaške ikone.

Ukoliko bi se u Premijer ligi BiH kao u NBA birao najbolji šesti igrač, odnosno najbolji 12. fudbaler nekog tima onda bi tu nagradu ponio Bekrić.

Iskusni veznjak je džoker Amara Osima i među najzaslužnijim je zašto se Željezničar nalazi u vrhu tabele i ne dozvoljava Sarajevu da već sada stekne ogromnu bodovnu zalihu.

Sa 36 godina na plećima dečko rodom iz Srebrenika na terenu djeluje kao deset godina mlađi. Posebno se to vidjelo u derbiju protiv Sarajeva te prije nekoliko dana protiv Zrinjskog.

Ako je u duelu protiv Bordo tima izazvao pometnju u veznom redu najbolje ekipe prvenstva, protiv Zrinjskog je stigao i zabiti za pobjedu.

Inače, Bekrić svoj prvijenac u Premijer ligi zabio još prije 13 godina. Bilo je to u posljednjem kolu sezone 2006/2007 na duelu Orašje 1:3.

Bekrić je lijepim i prezicnim udarcem postigao gol i tako nagovijestio da će postati jedan od najboljih igrača u historiji Premijer ligi. Za sada u svojim vitrinama ima četiri titule. Tri u dresu Željezničara, te jednu u dresu Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, veznjak Plavih je ove sezone zabio gol i protiv Tuzla Cityja. Taj pogodak je baš kao i protiv Zrinjskog bio vrijedan osvajanja punog plijena. 

Samir Bekrić FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

15 nastupa
1 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.