Još jedan preokret Uniteda

Solskjaer govorio o Manchesteru koji se nikada ne predaje

Edmir Škorić

Manchester United je još jednom došao do važne pobjede u Premier ligi i opet nakon preokreta.

Na sličan način kao u prošlom kolu protiv Southamptona, tako je United jučer savladao West Ham u gostima s 3:1.

Na poluvremenu su Crveni đavoli gubili s 1:0, ali ulazak Brune Fernandesa sve je promijenio i United se sada primakao ekipama iz vrha i u potpunosti se uspio vratiti.

"Kad smo imali loptu, igrali smo presporo, pa smo često gubili kontrolu. Sve u svemu, imali smo loše prvo poluvrijeme, ali nakon prekida pogodak je promijenio raspoloženje ", rezimirao je meč Solskjaer, dodavši:

"Izgubili smo Martiala i Cavanija. Želim vjerovati da stvari s njima nisu toliko ozbiljne kako bi se moglo činiti - slijedeću utakmicu imamo već u utorak. Još jedno razdoblje kada moramo bez grupe igrača. Nadam se da će se uskoro vratiti".

"Sada momci imaju vjeru i samopouzdanje da je sve u njihovim rukama. Nema razloga da paničarimo. Da, prije pauze bili smo pod pritiskom, ali uspjeli smo početi igrati kad smo se vratili na teren. Morali smo resetirati glavu i krenuti ispočetka. Ovo moramo ponavljati prečesto da bi bilo slučajno. Osjećaj povratka je u našem karakteru ugrađenom u grb našeg kluba", dodao je Norvežanin.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vjera u karakter je za jake", zaključio je.

Manchester United sada ima važan meč s Leipzigom u Ligi prvaka, a onda im slijedi derbi s gradskim rivalom Cityjem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.