Crnogorski tim još neporažen

Prvi poraz Crvene zvezde: Budućnost slavila u Pioniru

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras u dvorani Pionir Crvenu zvezdu rezultatom 67:65. 

Bila je ovo tvrda i čvrsta utakmica u kojoj su dominirale obrane u većem dijelu susreta.

Zvezda je imala nešto bolje otvaranje meča, no kako je utakmica u prvom dijelu odmicala Budućnost je igrala sve bolje i bolje, te postepeno preuzimala kontrolu igre u rezultata. Ipak, euroligaški tim iz Beograda se nije tako lako dao, tako da je pri ulasku u posljednji period Budućnost imala samo pola koša prednosti. U 4/4 viđen je pravi 'rat obrana' na parketu, a na kraju su više koncentracije, sreće ali na kraju krajeva i kvalitete imali Podgoričani koji su došli do uistinu vrijedne pobjede i velikog skalpa protiv tima koji je konkurentan u Euroligi.

Nikola Ivanović bio je najbolji košarkaš Budućnosti s 20 poena dok je Cobbs dodao 11, a Ejim 10 koševa. Kod domaćina je Davidovac zabio 13 koševa, 11 je ubacio Rochestie dok je najbolji košarkaš Jordan Loyd ostao na samo 10 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.