Kuzmić saznao kaznu za izazivanje teške saobraćajne nesreće
Foto - EPA

Pred sudom u Banjaluci

Kuzmić saznao kaznu za izazivanje teške saobraćajne nesreće

M. Šljivak

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić saznao je danas kaznu za izazivanje teške saobraćajne nesreće u julu prošle godine.

Kuzmić je u alkoholiziranom stanju 14. jula 2019. godine na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor skrivio stravičnu nesreću u kojoj je jedva ostao živ.

Imao je 2.27 promila alkohila u krvi, vozio je 125 km/h na putu gdje je ogrančenje 60, a pored njega teško su povrijeđene tri osobe.

Danas je stigla i kazna za centra Zvezde. Osnovni sud u Banjaluci je prihvatio sporazum o priznanju krivice i kaznio je 30-godišnjeg košarkaša novčanom kaznom od 9.000 KM i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilom B kategorije.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dobro je Kuzmić i prošao jer mu je prijetila i zatvorska kazna u trajanju do osam godina.

Top Komentari

dinass
Koja sramota pa cak i kad su djikani u pitanju.
5 0
DamirT
Da nije kosarkas,dobio bi zatvorsku kaznu sigurno.Jbt 2.27 promila,to je za dozivotnu zabranu voznje
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi