Maccabi u završnici slomio otpor Crvene zvezde
Maccabi je uspio slomiti Beograđane u završnici susreta

Novi poraz beogradskog tima

Maccabi u završnici slomio otpor Crvene zvezde

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Tel Avivu od Maccabija u 12. kolu Eurolige rezultatom 81:76. 

Mogli su mnogo više uraditi košarkaši iz Beograda u ovoj utakmici, no loše reakcije u završnici koštali su ih pobjede. 

Čvrsta i izjednačena utakmica viđena je u Nokia Areni od samog početka pa do kraja. Imala je Crvena zvezda svoje šanse, imala i prednost na 5 minuta do kraja no neke loše napadačke reakcije prije svih Johnny O'Bryanta su tim Saše Obradovića odvojile od pobjede u prijestolnici Izraela. Sve ono što su gosti ponudili u završnim momentima utakmice kažnjavali su Wilbekien i Bryant koji su na kraju donijeli vrijednu pobjedu Maccabiju iza kojeg je bio neugodan niz šokantnih poraza. Na kraju su njih dvojica bili apsolutni junaci ovog trijumfa Maccabija (Wilbekien 23, Bryant 18) koji je bio nasušno potreban timu koji je s mnogo ambicija krenuo u ovu sezonu Eurolige. 

Jordan Loyd je zabio 24 poena i bio najbolji strijelac utakmice, a Davidovac je dodao 14. O'Bryant je zabio 13 poena no sve dobro tijekom utakmice prosuo je u užasnoj završnici i njegove su greške direktno odmogle Zvezdi da dođe do pobjede koja joj se nudila. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti