Godina za pamćenje za ove klubove

Sarajevu još jedna, a Feyenoordu tri utakmice do nevjerovatnog podviga

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva večeras su remizirali u gostima protiv Borca (2:2) i tako su nastavili svoj nevjerovatan niz jer su već duže od godinu dana bez poraza u najjačem rangu bh. fudbala.

Bordo klub je zaista nadomak velikog podviga u 2020. godini jer im je ostala još jedna utakmica u jesenjem dijelu sezone. Ukoliko Sarajevo ponovo izbjegne poraz bit će jedini klub u Evropi bez poraza u 2020. godini u domaćem prvenstvu, a jedini koji to mogu izjednačiti je Feyenoord.

Naime, i nizozemski klub također nema poraza u 2020. godini što se tiče takmičenja u holandskoj ligi. Feyenoord je u 2020. godini u Erdevisiji odigrao 18 mečeva i nisu niti jednom poraženi.

Nizozemski mediji su nedavno pisali o ovom podvigu Feyenoorda, te su naveli da je jedini klub u Evropi bez poraza u prvenstvu još bh. prvak Sarajevo. Bordo klub može već narednog vikenda da zaokruži sjajnu godinu kada na svom terenu dočekuju Slobodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, Sarajevu je ostala još samo jedna utakmica do nevjerovatnog podviga, dok Feyenoord ima još tri kola do kraja prvog dijela prvenstva u Nizozemskoj.

Ovaj klub očekuju gostovanja kod Venla i Vitessea, dok će 23. decembra na svom terenu dočekati Heerenveen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.