Ostali prvoplasirani na tabeli

Milan može i bez Ibrahimovića: Rossoneri srušili i Sampdoriju

Endin Čaušević

Fudbaleri Milana večeras su u gostima pobijedili Sampdoriju sa 2:1 u meču desetog kola Serije A.

Rossoneri su i večeras igrali bez Zlatana Ibrahimovića koji je još uvijek povrijeđen, ali uspjeli su da dođu do važna tri boda i zadrže prvo mjesto na tabeli italijanske Serije A.

Prvu veliku šansu na meču imali su domaći. U prilici se našao Tonelli koji je svega nekoliko metara od gola glavom šutirao direktno u Donnarummu i tako je ova šansa otišla u nepovrat.

U 12. minuti prijeti i Milan. U odličnoj šansi našao se Ante Rebić, ali jeda od defanzivaca domaćih u posljednjem trenutku spašava svoju mrežu.

I kada se činilo da u prvom dijelu nećemo vidjeti golove Milan je uspio da dođe do prednosti. Jankto je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Kessie za 1:0.

Početkom drugog poluvremena nova šansa za Milan. Ovaj put pokušao je Tonali koji je odlično šutirao, ali je stativa spasila Sampdoriju.

No, Milan je u 77. minuti uspio da dođe do drugog gola. Gosti su odigrali sjajnu akciju, a gol za 0:2 postigao je Samu Castillejo koji je samo minut ranije ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, Sampdoria se nije predavala. Domaći su uspjeli smanjiti na 1:2 u 83. minuti preko Ekdala, ali to je bio i konačan rezultat večerašnje utakmice. Bh. reprezentativac Rade Krunić u igru je ušao u 90. minuti.

Milan je prvi sa 26 bodova i ima pet bodova više od drugoplasiranog Intera. Sampdoria je na 12. poziciji sa 11 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.