Ancelottijeva anegdota o 100 kilograma teškom Ronaldu: Brazilac Italijana "matirao" odgovorom

Kada je igrao u Milanu

Ancelottijeva anegdota o 100 kilograma teškom Ronaldu: Brazilac Italijana "matirao" odgovorom

A. Čaušević

Ako se za nekog igrača važi pravilo da je klasa vječna, a forma prolazna to je definitivno Luis Nazario da Lima Ronaldo.

Zbog ogromnih problema s koljenima nikada nije uspio pokazati svoj puni potencijal, međutim kada je god igrao bio je prava noćna mora za protivnike. 

Kakav je igrač bio Ronaldo najbolje opisuje anegdota koju je ispričao Carlo Ancelotti, jedan od najboljih trenera današnjice. 

Bilo je to u periodu kada su zajedno radili u Milanu prije 15-ak godina. Brazilac je u redove Rossonera stigao poprilično zapušten.

"Kada sam bio u milanu kupili smo Ronalda. Imao je 100 kilograma i prije prve utakmice sam mu rekao da ne može igrati, jer treba smršati.

"On mi je odgovorio: 'Šta želiš da radim na terenu, trčim ili zabijam golove? Ako je da trčim stavi me na klupu, ako je da postižem golove, stavi me u ekipu".

"Igrao sam s njim u ekipi i nije trčao, ali je postigao dva gola," ispričao je Italijan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica o kojoj Ancelotti je govorio je duel sa Sienom igran u februaru 2007. godine kada su Rossoneri slavili s 3:4.

Inače, Ronaldo se nije naigrao u dresu Milana, na 20 mečeva je uspio zabiti devet golova i imao velikih problema s povredama.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Mozda i najbolji svih vremena, pusio, pio, jeo ko krme a opet bio najbolji na terenu. Povrede su direktna posljedica tezine.
9 1
amerigo22
Kakva glupost. Cuj nije dostigao svoj puni potencijal...??
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi