Ni on nije baš bio cvjećka

Rumuni otkrili kojim riječima je njih Webo vrijeđao i zbog čega je dobio crveni karton

Endin Čaušević

Meč između PSG-a i Bašakšehira igra se večeras nakon što je prekinut sinoć u 14. minuti zbog skandala s četvrtim sudijom.

Naime, igrači Bašakšehira su napustili teren nakon što je Pierre Webo čuo kako četvrti sudija za njega govori "onaj crni" dok je glavnom sudiji objašnjavao koga treba isključiti s klupe turskog kluba.

Nakon toga nastao je totalni haos i igrači oba kluba su napustili teren i odbili da nastave utakmicu. UEFA je odlučila da promijeni sudije i susret je nastavljen večeras u 14. minuti u terminu od 18:55 sati.

No, skandal oko sudija će sigurno još potrajati. Rumunski novinar Emanuel Rosu objavio je da je došao o izjave sudija iz ove zemlje koji su sinoć bili na Parku prinčeva, te su mu objasnili da je Webo zapravo njih vrijeđao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Od druge minute utakmice Webo nam je dobacivao 'cigani'. To je pomoćnik rekao glavnom sudiji Hateganu, a četvrti sudija je provjerio o kome se radi i rekao je 'ovaj crni' on nas vrijeđa".

Navodno, čak je i jedan od igrača iz turskog tima prišao glavnom sudiji Hateganu i rekao mu "U mojoj zemlji Rumuni su 'cigani'".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.