FOTO: Sportal.bh

Džeko nije bio u konkurenciji

Akrapović srušio Romu, Peljtina perfektna utakmica u Sofiji

Admin Čaušević

Bruno Akrapović na klupi CSKA stigao je do velike pobjede nad Romom u šestom kolu grupne faze Europa lige.

Iako je Vučica u Bugarsku stigla desetkovona i bez najboljeg igrača Edina Džeke to ne može umanjiti odličnu predstavu Akrapovićevih igrača.

Na kraju je susret završen rezultatom 3:1. Domaći su poveli preko Rodriguesa, izjednačio je Milanese, da bi Sowe s tri gola donio CSKA prvu pobjedu u sezoni.

Susret na stadionu Bugarske armije sudio je Irfan Peljto. Sarajlija i pomoćnici Senad Ibrišimbegović i Davor bolje su odradili perfektan posao te neće biti iznenađenje ako budu sudili i u nokaut fazi. Četvrti arbitar je bio Haris Kaljanac.

Roma je ranije osigurala prvo mjesto u grupi, dok je kao drugoplasirani tim dalje prošao Young Boysom poslije pobjede nad Clujom 2:1. Rumune je dalje vodio Debeljuh golom iz 84. minute, a Švicarci su prošli dalje golovim u nadoknadi preko Nsamea iz penala te Gaudina. Inače u Bernu se igralo čak 100 minuta.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U grupi D Glasgow Rangersi su pobijedili Lech s 0:2 te su završili kao prvi ispred Benfice koja je remizirala na gostovanju sa Standard Liegeom 2:2.

PSV je grupu E završio na prvom mjestu. Nizozemski tim je bio siguran protiv Omonije (4:0), dok je drugoplasirana Granada u Grčkoj odigrala mršavih 0:0 protiv PAOK-a.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.