Foto - EPA

Velika greška Legije

Za njih Lewandowski nije bio dobar: Nema nikakve šanse da napravi veliku karijeru!

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski glavni je kandidat za osvajanje nagrade za najboljeg igrača svijeta za 2020. godinu po izboru FIFA.

Čudesni Poljak je u protekloj sezoni sa Bayernom osvojio apsolutno sve što je mogao, pa je veliki favorit za osvajanje nagrade The Best.

Gotovo je izvjesno da bi Lewa pokupio i Zlatnu loptu France Footballa, ali je dodjela nagrade zbog koronavirusa otkazana, pa će u slučaju da osvoji FIFA priznanje imati utješnu nagradu.

Lewandowski je mnogo toga prošao u životu, ali je uspio nevjerovatnim zalaganjem da postane jedan od najboljih na svijetu, iako je 2006. godine bio na korak od odustajanja.

Tada 18-godišnji Lewandowski je igrao za drugi tim Legije iz Varšave, ali je nakon 12 utakmica i dva postignuta gola dobio otkaz.

Bizaran je razlog što su ga u poljskom velikanu precrtali. Treneri Legije su smatrali da nije dovoljno dobar i da nema apsolutno nikakve šanse da sa svojom igrom dođe do nivoa koji zahtjeva igranje u timu poput Legije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju su se itekako prevarili. Lewa je preko niželigaša Znicz Pruszkowa došao do Lecha iz Poznana. Tamo je eksplodirao, a zatim su uslijedile fenomenalne godine u Borussiji iz Dortmunda, pa zatim i u Bayernu.

Život Roberta Lewandowskog je istinska filmska priča, a karijeru bi mogao krunisati izborom za najboljeg na svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.