Nazire se novi klub Davida Alabe: Priča između njega i Bayerna je završena

Austrijanac kreće u pregovore s drugim timovima

Nazire se novi klub Davida Alabe: Priča između njega i Bayerna je završena

E. Škorić

28-godišnji Austrijanac David Alaba više ne pregovara s Bayernom i skoro je pa sigurno da će napustiti redove evropskog i njemačkog prvaka.

Alaba je imao velike planove s Bayernom, ali i previsoke uslove, pa je klub odlučio d aje "klub iznad svakog igrača", odbivši pristati na uslove Austrijanca, što je dovelo do toga da igrač može da izabere klub u koji će otići narednog ljeta kao slobodan igrač.

Real Madrid se smatra jednim od najzainteresovanijih timova za dovođenje Alabe i navodno su u Realu fokusirani na potpisivanje sjajnog defanzivca i univerzalca Bayerna.

Međutim, oni čekaju 1. januar 2021. godine kako bi mogli da dogovaraju uslove s Alabom bez znanja Bayerna, jer će tada Alaba steći pravo da pregovara sa drugim timovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rok koji je Alaba dao Bavarcima je završen 1. decembra i čeka se sada početak 2021. godine kako bi on i agent krenuli pregovarati sa klubovima kao što su Real, PSG, Juventus i Chelsea, koji se također smatraju potencijalnim novim timovima nogometaša.

Alaba je oduvijek potencirao da želi da igra u španskoj La Ligi, a kako je Barcelona u osjetljivoj ekonomskoj situaciji, Real Madrid se smatra jedinim klubom koji bi sada mogao da angažuje Alabu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604593678
Prije 2 dana pisete Alaba bi mogao ostati sudeci po Rumenige izjavi a sada pisete nazire se novi klub! Koje ste vi smece od portala!!! Jednu te istu vijest objavite 10 puta u 10 razlicitih prica,samo et da imate sta pisat.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi