Bundesliga

Borussia bez Haalanda ne može: Stuttgart razbio Milionere!

Edmir Škorić

U subotu u terminu od 15.30 sati odigrano je pet susreta 11. kola njemačke Bundeslige.

Epicentar dešavanja bio je u Dortmundu gdje je domaća Borussia opet razočarala i upisala novi poraz, drugi u nizu. Milioneri su poraženi od Stuttgarta s 5:1 čini se da im itekako nedostaje Erling Haaland.

Wamangituka je sa dva gola bio junak gostiju, uz to je asistirao Coulibalyju, a po gol su dali Gonzalez i Forster. Reyna je bio strijelac jedinog gola za Borussiju, koja je sada pala na peto mjesto i ima pet bodova zaostatka za vodećim Leipzigom.

Kada smo već spomenuli Leipzig, on je s pogocima Sabitzera i Olma došao do važne pobjede nad Werderom iz Bremena, dok je Koeln u Mainzu slavio s 1:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg je slavio s 2:0 protiv Arminije iz Bielefelda, dok su Borussia Moenhengladbach i Hertha odigrali 1:1.

Što se tiče bh. nogometaša, danas je bio aktivan reprezentativac Ermedin Demirović, koji je zaigrao od 77. minute u pobjedi Freiburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.