Raiola je gigant: Poznato kakvu klauzulu Haaland ima u ugovoru s Dortmundom

Narednog ljeta mijenja klub?

Raiola je gigant: Poznato kakvu klauzulu Haaland ima u ugovoru s Dortmundom

E. Čaušević

Erling Haaland je početkom ove godine stigao u Borussiju Dortmund iz Salzburga i to se pokazao kao pun pogodak.

Njemački klub je kupio norveškog napadača za "svega" 20 miliona eura nakon nevjerovatne polusezone koju je imao u Salzburgu. I u Borussiji je nastavio sa fantastičnim partijama i već sada je na radaru mnogih evropskih velikana.

Sigurno je da će Dortmund od njegove prodaje zaraditi ogroman novac i napraviti sjajan posao s obzirom da su na njegovo dovođenje uložili samo 20 miliona eura.

Međutim, danas seu njemačkim medijima pojavila informacija da je njegov agent Mino Raiola uspio da napravi dogovor s Dortmundom prije potpisivanja ugovora i uključio je posebnu klauzulu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, Dortmund i Haaland imaju klauzulu u ugovoru koja dopušta Norvežaninu da napusti njemački klub narednog ljeta za 75 miliona eura ukoliko neki klub bude voljan toliko da plati.

Trenutna vrijednost Haalanda je preko 100 miliona eura, ali Raiola zna da će sada teško ko moći to da plati. Ova klauzula je itekako primamljiva za velikane i bit će iznenađenje ako Haalanda budemo gledali u Dortmundu i naredne sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Za tu klauzulu se znalo od početka
3 1
Fele
Odlučite se, samo nek se nešto napiše. Napišite članak, ili vi prevodite za nas tekstove. 23.11. Ste objavili vijest u kojoj stoji da je Dortmund na press demantovao da postoji ova klauzula.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi