Vučica odigrala odličan meč

Roma u gostima deklasirala Bolognu, Edin Džeko zabio sjajan pogodak

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome danas su u gostima pobijedili Bolognu sa 5:1 u meču 11. kola italijanske Serije A.

Roma je odlično počela utakmicu i povela već u petoj minuti kada je autogol postigao Poli. Samo pet minuta kasnije bilo je 2:0 za gostujući tim, a ovaj put na scenu je stupio Edin Džeko.

Pellegrini je uposlio Dijamanta koji je nakon sjajnog prodora uspio da zatrese mrežu Bologne za 0:2. Roma do trećeg gola dolazi samo pet minuta kasnije. Ovaj put strijelac za 0:3 bio je Pellegrini.

Samo devet minuta kasnije Bologna je smanjila na 1:3 kada smo vidjeli još jedan autogol, a ovaj put svoju mrežu zatresao je Cristante.

Vučica je i u nastavku zaista briljirala. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još dva gola i to oba u mreži Bologne.

U 35. minuti na 4:0 povisio je Veretout, dok je u samom finišu prvog poluvremena peti gol za Romu postigao Mkhitaryan. U nastavku meča je bio dosta mirniji tempo i vidjeli smo nekoliko dobrih šansi na obje strane, ali je na kraju ostalo 5:1 za Romu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko iz igre je izašao u 82. minuti meča i treba dodati da je za njega obo vio 111. gol u dresu Rome i sada je na trećem mjestu vječnih strijelaca Vučice gdje se izjednačio sa Amadeom Amadeijem.

U istom terminu igrale su se još dvije utakmice. Atalanta je na svom terenu pobijedila Fiorentinu sa 3:0, dok je Napoli na stadionu Diego Armando Maradona bio bolji od Sampdorije sa 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.