Edin Džeko na trećem mjestu najboljih strijelaca svih vremena Rome

Sjajan podvig Dijamanta

Edin Džeko na trećem mjestu najboljih strijelaca svih vremena Rome

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome trenutno igraju u gostima protiv Bologne utakmicu 11. koja italijanske Serije A.

Roma je odlično otvorila utakmicu u Bologni i nakon 15 minuta igre gosti su vodili sa 3:0. Vučica je povela u petoj minuti autogolom Piolija, a pet minuta kasnije na scenu je stupio sjajni Edin Džeko koji je pogodio za 0:2.

Za Dijamanta je ovo bio četvrti gol u Seriji A u dosadašnjem dijelu sezone i najava da se vraća u formu.

Također, treba dodati da se Džeko ovim golom izjednačio na trećoj poziciji vječnih strijelaca Rome sa Amadeom Amadeijem, te obojica sada imaju po 111 postignutih golova u dresu rimskog kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko će sigurno uskoro ostati usamljen na trećoj poziciji, a naredna meta je Roberto Pruzzo koji je dao 138 golova za Romu. Naravno, na prvom mjestu je nedostižni Francesco Totti koji je za Romu postigao čak 307 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nije.suplja
Doktor
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije