To je za njega bilo gubljenje vremena

Raiola priznao da je u Ibrahimovićevoj karijeri napravio samo jednu jedinu grešku: "Žao mi je..."

Endin Čaušević

Najpoznatiji agent na svijetu Mino Raiola priznao je da žali zbog posebno jedne odluke koju je donio u karijeri Zlatana Ibrahimovića.

Raiola vodi Ibrahimovića skoro od njegovog samog početka karijere i zahaljujući njemu itekako se proslavio u svijetu fudbala. Postao je jedan od najpoznatijih menadžera u svijetu, a danas zastupa neke od najboljih fudbalera.

Međutim, jasno je da je najviše vezan s Ibrahimovićem s kojim ima bratski odnos jer su prošli sve i svašta u prethodnih dvadesetak godina. Ipak, čak se i Raioli zna desiti da donese neku pogrešnu procjenu.

Naime, on je priznao da danas žali što je odveo Ibrahimovića u MLS prije nekoliko godina i da ga je trebao nagovoriti da ostane u Evropi jer je ove godine pokazao da i dalje može igrati na vrhunskom nivou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vidio sam veliki broj igrača koji se umore u godinama u kojim je sada Zlatan. Tada mi bude žao što oni nastavljaju karijeru umjesto da idu u penziju. Ipak, kod njega nikada nisam vidio takav umor. On lagano može da odigra još barem pet sezona", kaže Raiola i nastavlja.

"Najviše u svojoj karijeri žalim što sam ga odveo u MLS. To je za njega bilo gubljenje vremena. Žao mi je što u Evropi nije proveo te dvije sezone jer je sad pokazao da je nevjerovatan igrač. I u budućnosti će sigurno imati važne uloge, možda postane predsjednik UEFA-e i konačno promijeni neke stvari u fudbalu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.