Nova pobjeda Kraljeva

Benzema spasio Real Madrid

Edmir Škorić

U meču 19. kola španske La Lige Real Madrid je rezultatom 3:1 savladao Athletic.

Real je uspio da uveže novu pobjedu i nakon večerašnje utakmice bodovno se izjednačio sa Atleticom i Real sociedadom na vrhu, pa sva tri tima imaju po 26 bodova.

Realu je znatno posao olakšao Garcia koji je već u 13. minuti napusto teren zbog drugog žutog kartona, a u nadoknadi prvog dijela Toni Kroos je silovitim udarcem donio Kraljevima prednost.

Na početku drugog dijela Capa je izjednačio i Real se našao u problemu iako je većio dio meča igrao s igračem više u polju,.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I onda u 74. minuti je Karim Benzema na ubačaj Danija Carvajala postigao pogodak za tri boda Madriđana, koji se vraćaju u utrku za titulu. U nadoknadi je Benzema postigao i drugi gol, ovjerivši trijumf Madriđana.

Gol Benzeme stigao je samo 30-ak sekundi nakon što je Courtois sjajnom odbranom spasio Real.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.