"Pantere među stativama": Ko su najbolji golmani Premijer lige?

A. Beganović

Spuštena je zavjesa na prvi dio premijerligaške sezone u kojem je aktuelni prvak FK Sarajevo pokazao najviše.

Sarajevo je na odmor otišlo bez poraza sa devet bodova više od drugoplasiranog Željezničara, a kao najbolji golman prvog dijela sezone, odnosno kao golman koji je najviše puta svoju mrežu sačuvao netaknutom na odmor je otišao Vladan Kovačević.

Vladan Kovačević FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

29 nastupa
29 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Golman Sarajeva i mladi reprezentativac naše zemlje upisao je 16 nastupa u prvom dijelu sezone, a u sedam navrata je uspio sačuvati svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza njega po ovom parametru nalaze se tri golmana. Bojan Pavlović (Borac), Adnan Golubović (Sloboda) i Ivan Brkić (Zrinjski) po šest puta su svoje mreže sačuvali netaknutim, dok su po pet puta svoj gol sačuvali Filip Erić (Željezničar), Semir Bukvić (Mladost) i Nevres Fejzić (Tuzla City).

Četiri "clean sheeta" upisao je Martin Zlomislić, dok su po tri puta mreže netaknutim sačuvali golmani Veleža, Adnan Bobić i Slaviša Bogdanović, s tim da je ovaj drugi branio na pet mečeva, pa je procentualno po ovom parametru najuspješniji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.