Samo četiri igrača sa maksimalnim brojem minuta u prvom dijelu premijerligaške sezone

Samo četiri igrača sa maksimalnim brojem minuta u prvom dijelu premijerligaške sezone

A. Beganović

U vikendu iza nas okončan je prvi dio premijerligaške sezone, a na odmor kao lider je otišao aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo.

Sezona, ćemo osim fenomenalnih rezultata Sarajeva koje je 2020. godinu završilo bez poraza u domaćim takmičenjima, pamtiti i po velikim problemima izazvanih pandemijom koronavirusa.

Rijetki su klubovi koji u određenom dijelu sezone nisu bili u problemima zbog pomenute pandemije, a zanimljivo je da su samo četiri igrača svih 1710 minuta proveli na terenu.

Golmani Borca (Bojan Pavlović), Mladosti (Semir Bukvić) i Radnika (Dalibor Kozić) odradili sz svih 1710 minuta u prvom dijelu sezone, a stoper ekipe iz Bijeljine, Saša Novaković, jedini je "igrač iz polja" koji se može pohvaliti ovim učinkom.

Što se tiče aktuelnog prvaka i lidera premijerligaške karavane, Sarajeva, najveću minutažu imao je Benjamin Tatar (1480 minuta), dok je kod drugoplasiranog Željezničara na terenu najviše proveo Aleksandar Kosorić (1446 minuta).

Mateo Marić imao je najveću minutažu kod Širokog Brijega (1656), Mehmed Ćosić je pak igrač sa najvećom minutažom kod Veleža (1546), dok je kod Zrinjskog to Slobodan Jakovljević (1530).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kod Tuzla Cityja najveću minutažu imao je Ajdin Nukić (1607), kod Slobode Nemanja Tomađević (1638), a kod Krupe Igor Makitan (1510), dok je Adnan Hadžić sa 1620 minuta najstandardniji bio kod Olimpika.

Bojan Pavlović
Bojan Pavlović FK Borac FK Borac Pozicija: GK

Statistika

2 nastupa
2 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi