FOTO: EPA

Utakmice 12. kola Bundeslige

Bayern nakon preokreta savladao Wolfsburg, Bayer Leverkusen pregazio Koln, minimalac Leipziga

Esmer Oštraković

u večerašnjim utakmicama 12. kola Bundeslige pobjede su ostvarile ekipe Bayerna, Bayer Leverkusena i Leipziga.

Bayern je nakon preokreta na svom terenu uspio da savlada ekipu Wolfsburga. Gosti su već u petoj minuti došli u vodstvo, a strijelac je bio Philipp.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, Lewandowski je postigao gol za poravnanje, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Na samom otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, odlučena je utakmica, a ponovo je strijelac za Bayern bio Lewandowski.

Ekipa Bayer Leverkusena bila je ubjedljiva na gostovanju kod Kolna, te je ostvarila pobjedu sa 0:4.

Već nakon deset minuta gosti su vodili sa 0:2. Prvo je u osmoj minuti pogodio Weiser, a dvije minute kasnije strijelac je bio Diaby.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U drugom poluvremenu igrači Bayer Leverkusena postigli su još dva gola i to u razmaku od pet minuta. U 54. minuti Schick je pogodio za 0:3, a konačan rezultat postavio je Wirtz u 59. minuti utakmice.

Nogometaši Leipziga ostvarili su minimalnu pobjedu na gostovanju kod Hoffenheima, a strijelac jedinog gola bio je Poulsen u 60. minuti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.