Lewandowski: Još mi je teško objasniti šta se tada dogodilo

Prisjetio se duela sa Wolfsburgom

Lewandowski: Još mi je teško objasniti šta se tada dogodilo

Edmir Škorić

Trenutno po mnogima najbolji napadač svijeta i jedan od najboljih igrača današnjice, Robet Lewandowski, dao je zanimljiv intervju za službeni Youtube kanal Bayerna.

Poljak je, između ostalog, govorio o podvigu iz 2015. godine, kada je protiv Wolfsburga za samo devet minuta postigao čak pet golova!

Robert Lewandowski je ove sezone postigao 16 golova u 16 utakmica u svim takmičenjima. Poljski napadač samo u Bundesligi zabio je 13 golova. Otkako se kapiten poljske reprezentacije pridružio njemačkoj ligi, već je 249 puta postizao ligaške golove. Mnogi od njegovih golovi bili su lijepi, a o njima je govorio za Youtube kanal.

"Od samog početka boravka u Münchenu želio sam pokazati da sam spreman igrati i zabijati golove za Bayern. Jako se dobro sjećam svog prvog pogotka. U svom debitantskom meču Rafinha je igrao za mene. Bio sam jako sretan", rekao je Lewa prisjetivši se gola protiv MSV Duisburga 2014. godine.

A kultna utakmica i pet golova Wolfsburgu, ni sam ne zna šta se tada dogodilo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Šta se tada dogodilo, još uvijek mi je teško objasniti. Bio je to taj dan, ova utakmica i golovi koji će mi dugo ostati u sjećanju i koji će se pamtiti u povijesti nogometa".

"Ako bi me neko pitao koji su mi najvažniji golovi, to je definitivno bila cijela utakmica protiv Wolfsburga i tih pet golova u devet minuta. Ne samo jedan gol, već svih pet. Mogli biste reći da je to bila vrlo važna utakmica, i to ne samo zato što sam u devet minuta postigao pet golova. Ova je utakmica bila važna jer je Wolfsburg u to vrijeme bio u dobroj formi. Moguće je da je to čak bila utakmica za prvo mjesto, a ako nije, bila je vrlo mala bodovna razlika između nas", ispričao je Poljak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi