Bayern je u potpunosti promijenio plan za transfere

Braco miran do ljeta

Bayern je u potpunosti promijenio plan za transfere

E. Škorić

Slijedi nam januar i zimski prijelazni rok, pa će klubovi širom Evrope razmatrati moguće opcije za pojačavanje rostera.

Bayern se ljetos povezivao s mnogim velikim zvijezdama, pa su transferi poput onog Hudson-Odoija iz Chelseaja propali, a također nadali su se u Minhenu dolasku talentovanog Mađarka Szoboszlaija.

Na kraju, čini se da nijedan od njih neće ni u januaru put Minhena. Kako je objavio Bild, Bayern nije zainteresovan za kupovinu ofanzivaca.

Pored ova dva nogometaša, postoji čitav niz mladih talenata koji bi se trebali naći na listi za praćenje - naravno i iz omiljene zemlje kada su Bayernovi skauti u pitanjuu - Francuske . Konkretan plan za zimu ipak je promijenjen.

Bild tvrdi da Bayern neće dovoditi nijednog novog igrača tokom januara i s trenutnim rosterom će pokušati da okonča sezonu u kojoj brani titule njemačkog i evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"FC Bayern neće biti aktivan na transfer tržištu zimi", navodi se u Bildovom izdanju od 16. decembra.

Bayern je ljetos doveo nekoliko pojačanja, neki čak nisu još ni zaigrali, a tu je i plejada mladih i talentovanih igrača iz Bayernovog pogona, tako da Hasan Salihamidžić i njegovi asistenti nemaju plan da išta mijenjaju do kraja sezone, kada će očigledno biti promjena i odlazaka, pa će se i Braco ponovo aktivirati sa ciljem da obezbijedi Bayernu adekvatna pojačanja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti