12. kolo Serije A

Inter srušio Napoli na Meazzi, Milan jedva do boda u Genovi

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera večeras su na svom terenu pobijedili Napoli sa 1:0 u derbiju 12. kola Serije A, dok je Genoa napravila iznenađenje remijem protiv Milana (2:2).

Inter je zaprijetio već u 17. minuti preko Lautara koji je promašio odličnu priliku. Napoli je uzvratio u 34. minuti kada je pokuša Zielinski s poludistance, ali je lopta otišla pored gola Intera.

U samom finišu prvog poluvremena nova šansa za domaće. U prilici se našao Lukaku koji je pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola Napolitanaca.

U drugom dijelu Napoli je bio nešto bolji i zaprijetio preko Lozana i Insignea, ali ih je Inter kaznio za promašaje.

Sudija je svirao penal za domaće, te je Insigneu pokazao crveni karton, a odgovornost je preuzeo Lukaku koji pogađa za 1:0. Inter je do kraja meča uspio da sačuva prednost i dođe do važna tri boda u derbiju.

Inter je sada drugoplasirani sa 27 bodova i ima samo bod manje od Milana, dok je Napoli četvrti sa 23 boda.

Što se lidera Milana tiče večeras je ponovo kiksao i to na gostovanju kod Genove. Rossoneri su ponovo spašavali jedan bod i do remija stigli tek u samom finišu utakmice.

Sjajan meč gledali smo u drugom poluvremenu kada smo vidjeli sve golove. Genoa je povela u 47. minuti golom Destra, ali samo pet minuta kasnije Calabria je uspio poravnati na 1:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, u 60. minuti u centru pažnje ponovo je Destro koji pogađa za 2:1. I kada su svi očekivali kraj Milan je došao do gola. Romagnoli je asistirao, a gol za 2:2 postigao je Kalulu.

Milan je ovim bodom ostao prvi i ima 28 bodova, dok je Genoa na 18. mjestu sa svega sedam osvojeni bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.