To nije sve

Ispratio Bilića sa klupe, pa dogovorio bonus od dva miliona funti

Esmer Oštraković

Nakon što su jučer otpustili Slavena Bilića sa mjesta trenera u West Bromwich Albionu nisu dugo čekali sa njegovom zamjenom.

Istog dana na mjesto trenera postavljen je Sam Allardyce kome će glavni zadatak biti da sačuva ekipu u Premiershipu.

Ukoliko mu to pođe za rukom, sve će masno naplatiti jer je dogovorio bonus od 2 miliona funti ukoliko ostane u Premiershipu.

Ali, to nije sve što je Allardyce dogovorio. Osim bonusa, on će u slučaju ostanka u Premiershipu dobiti novi jednogodišnju ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Allardyce je jako poznat trener, posebno u Premiershipu, gdje je imao priliku raditi u velikom broju ekipa.

U karijeri je između ostaloga vodio Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace, Everton, a bio je i selektor Engleske reprezentacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.