Vulkan spriječio Lewin transfer: "Čekali smo ga uzalud..."
EPA

Umalo završio u Engleskoj

Vulkan spriječio Lewin transfer: "Čekali smo ga uzalud..."

Budućnost Blackburna mogla bi biti drugačija da 2010. godine nije došlo do vulkan Eyjafjallajökull nije proradio na Islandu.

Ovaj engleski klub se godinama takmičio u Premier ligi, u nekoliko navrata bili su i prvaci, međutim posljednjih godina 'Roversi' pretežno igraju u nižim rangovima.

Ko zna kako bi stvari izgledale da je Blackburn 2010. godine uspio dovesti svoju veliku želju - Roberta Lewandowskog. Današnji golgeter Bayerna je za Blackburnu 'zapao za oko' još kada je igrao u Lechu, bilo je sve dogovoreno, ali cijeli posao se izjalovao zbog - vulkana.

Tu priču za talkSPORT ispričao je tadašnji trener Blackburna Sam Allardyce.

"Otišao sam u Poljsku sa glavnim skautom Martynom Gloverom. Bilo je to izuzetno putovanje. Lewandowski nas je očarao svojim partijama, transfer je skoro bio pa dogovoren, a nakon nekog vremena i on je trebao da poleti prema Engleskoj", kaže Allardyce i nastavlja:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ipak, kada je sve bilo spremno, letovi su otkazani zbog vulkana na Islandu. Uzalud smo ga čekali na aerodromu u Manchesteru. Sedmicu ili dvije kasnije Lewandowski je dobio ponudu Borussije Dortmund i prešao je tamo. Ostalo je historija."

Od tada Lewandowski je postigao više od 200 golova u Bundesligi i ubraja se među najbolje napade na svijetu.

Top Komentari

Austinpowers
tom vulkanu bi trebao bit vjecno zahvalan jer da nije njega bilo tad lewa bi bio nikola kalinic
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi