Lewi pripada trofej

Gianni Infantino viđen na aerodromu, time su sve dileme oko nagrade The Best otklonjene

Edmir Škorić

Njemački Bild objavio je kako više nema dilema i da je poznato kome će pripasti nagrada The Best koju FIFA dodjeljuje za najboljeg igrača svijeta.

U konkurenciji su Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi i negdje iza 19 sati saznat ćemo ko će biti izabran za najboljeg nogometaša u 2020. godini, ali sve su prilike da će ta nagrada u ruke poljskom napadaču.

Bild piše da je neposredno prije proglašenja pobjednika na aerodromu u Minhenu uočen FIFA-in predsjednik Gianni Infantino, koji je došao da lično Bayernovom napadaču uruči trofej.

Dakle, sada samo još čekamo da to sve bude i zvanično.

Procurile informacije iz FIFA-e: Već izabran najbolji nogometaš svijeta u 2020. godini!

U konkurenciji za The Best, nagradu koju FIFA dodjeljuje najboljem nogometašu unutar kalendarske godine, nalaze se Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Po mnogima je Poljak sada zaslužio da bude na tronu, a poljski portal meczyki.pl je objavio na osnovu "informacija koje su procurile iz FIFA-" kako će napadač Bayerna biti proglašen za najboljeg igrača. Izbor će se održati od 19 sati, ali sve je očigledno sada već jasno.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Uspjeli smo saznati da će Poljak ove godine dobiti još jednu, najvažniju pojedinačnu nagradu - FIFA The Best. Ovo je povijesni trenutak. Lewandowski je bio puno ispred svojih protivnika - Cristiana Ronalda i Lea Messija. Tako je probio još jedan strop. Dugo se vremena činilo nedostižnim, napisao je Tomasz Włodarczyk, novinar portala meczyki.pl.

"Lewandowski nije ostavio sumnje. Osvojio je apsolutno sve s timom i pojedinačno. Samo je on zaslužio FIFA-in naslov za najboljeg. Napokon, može se osjećat

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.