Prvi čovjek svjetskog fudbala o povratku na teren: Nijedna utakmica nije vrijedna ljudskog života...
Foto - EPA

Infantino sasvim jasan

Prvi čovjek svjetskog fudbala o povratku na teren: Nijedna utakmica nije vrijedna ljudskog života...

M. Šljivak

Prvi čovjek Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Gianni Infantino ima sasvim jasan stav kada je u pitanju nastavak fudbalskih sezona.


Pauza u evropskim šampionatima zbog pandemije koronavirusa traje već mjesec dana. Uveliko se razgovara o povratku na terene, ali Infantino tvrdi da nijedno takmičenje i nijedan meč nije vrijedan ljudskih života.

"Naš jasan stav je da je zdravlje ispred svega. Nijedna utakmica, nijedno takmičenje i nijedna liga nije vrijedna riskiranja jednog ljudskog života. Bilo bi neodgovorno da se forsira išta ako nije 100 posto sigurno", rekao je Infantino i nastavio je:

"Ako moramo čekati malo duže onda ćemo to i učiniti. Bolje je sačekati malo, nego se prepustiti riziku", dodao je prvi čovjek svjetskog fudbala.

Najavio je kako će FIFA itekako pomoći svima u financijskom smislu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Mi smo u odličnoj poziciji kada su u pitanju financije. Imaju i rezerve novca koji nije naš, već pripada svima. Kada bude potrebno, učinit ćemo sve da pomognemo. To je naša odgovornost i dužnost", dodao je Infantino.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi