Legendarni Rummenigge zabrinut: Veliki klubovi su osiromašili zbog pandemije

Adnan Beganović

Pandemija korona virusa sa finansijske tačke gledišta negativno je uticala na sport. Kriza nije zaobišla ni fudbal, a pojedini fudbalski radnici boje se budućnosti.

Jedan od njih je i izvršni direktor aktuelnog njemačkog i evropskog prvaka, Karl-Heinz Rummenigge, koji je zabrinut zbog finansijske situacije u evropskim klubovima.

"S finansijske tačke gledišta, situacija je teška za sve, pogotovo u Evropi, gdje su veće plate, a posebno u velikim klubovima", rekao je Rummenigge.

"Mnogi od tih klubova prije godinu dana su smatrani bogatima. Danas možete slobodno reći sa su osiromašili."

Problemi nisu zaobišli ni njemačke klubove, između ostalog i zbog novih slabije plaćenih TV ugovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Naš prihod je pao za 20 posto. Klubovi u Bundesligi trenutno imaju 280 miliona eutra manje u džepu, To je enormna svota", rekao je Rummenigge, koji se nada da će prihodi od TV prava biti povećani nakon pandemije.

"TV grupe su te koje su u ovom periodu zaradile najviše novca, posebno TV kanali sa naplatom. Nove platforme poput Netflixa, Amazaona i Applea će pomoći rastu TV prava", zaključio je izvršni direktor Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.