Šta će reći Messi i Ronaldo? Glasovi Roberta Lewandowskog u centru pažnje

Poljak iznenadio svojim izborom

Šta će reći Messi i Ronaldo? Glasovi Roberta Lewandowskog u centru pažnje

E. Čaušević

Napadač Bayerna, Robert Lewandowski, večeras je izabran za najboljeg igrača svijeta za 2020. godinu.

Lewandowski je prošle sezone s njemačkim klubom osvojio sve što je mogao i zasluženo je dobio nagratu The Best u izboru FIFA-e.

Za najboljeg igrača glasali su selektori i kapiteni reprezentacija iz cijelog svijeta, novinari i naravno navijači. Nakon ceremonije FIFA je objavila i kako su svi glasali što je privuklo dosta pažnje.

Naravno, u centru pažnje našli su se i glasovi koje je Lewadowski dao kao kapiten reprezentacije Poljske.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Lewandowski je pet bodova dao Thiagu Alcantari što je sve iznenadilo, a tri je dao Neymaru. Jedan bod poljski napadač je dao Kevinu de Bruyneu i za mnoge je bilo iznenađenje što niti jedan bod nije dao Messiju ili Ronaldu.

S druge strane, Ronaldo je dao Lewandowskom pet bodova, a Messi mu je dao jedan bod.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

cccccc
Messi je prošle sezone uz Levandovskog bio statistički daleko najbolji igrač. A zašto bi Messi trebao glasati za Ronalda kada Ronaldo nije trebao biti ni u TOP 3? Prosle sezone Mesi u 44 utakmice imao 31 gol (5 iz penala) i 25 asistencija dok je Ronaldo u 46 utakmica imao 37 golova (13 iz penala) i samo 5 asistencija. Ovo je nagrada za najboljeg igraca u sezoni 2019/20, a Ronaldo u prosloj sezoni sigurno nije bio najbolji ni u svojoj ligi. Imobile je imao i vise golova i vise asistencija od Ronalda tako da ne znam zasto je Ronaldo ikako ovdje... A ja mislim da je ovo prvi puta da je se Ronaldo glasao za Messija u ovim izborima. Sa druge strane, Messi je više puta glasao za Ronalda, a to ste i sami pisali neki dan pa sad se zapitajte ko je tu sebičan... Inače, Leva je zasluženo najbolji.
7 2
87618
Ronaldo ispade najveci gospodin od njih trojice , Poljak se obruko , a zasluzio je nagradu .
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi